Pedagoger

Christine Kjellberg

Christine begynte på Statens Balletthøgskole (Khio) som 15-åring, og ble uteksaminert i 2000. Hun har videre utdanning fra P.A.R.T.S. i Brüssel. Hun har vært aktiv siden 2001 og til nå som profesjonell freelance – og kompanidanser.

I 2003 jobbet hun som frivillig dansepedagog og koreograf på «Teatro La Fragua» i Honduras. I 2006 mottok hun Statens Kunstnerstipend for tre år. I perioden 2009 – 2017 var hun danser i Carte Blanche.

Hun har jobbet og turnéert både nasjonalt og internasjonalt med koreografer og kompanier som «Wee» av Francesco Scavetta og «Impure Company» av Hooman Sharifi som begge var samarbeid over flere år, «Deja Donne» av Simone Sandroni og Lenka Flory, Heine Alvdal, Henriette Pedersen, Mia Habib, Kari Hoaas, Brynjar Bandlien, Ina Christel Johannesen /Zero Visibility Corp., Sharon Eyal, Sang Jijia, Marcos Morau, Alan Øyen, Crystal Pite, Janne Camilla Lyster, Hege Haagenruud, Stellaris Dans Teater, Lina Majdalanie, Kristin Helgebostad og Ingeleiv Berstad, Christopher Arouni, Anne Linn Akselsen, Ole Martin Meland, og Arco Renz. 

Christine underviser i samtidsdans og improvisasjon. Hun har PPU i Scenekunst fra Høgskolen Kristiania, utdanning innen mentaltrening fra NTNU og er sertifisert pilates- og yogalærer. 

Hun er samtidsdanskunstner og inspireres, arbeider og underviser også mye i et improvisatorisk og kontaktimprovisasjons – landskap, med et ekstra fokus på den mentale kapasiteten, kreativiteten og den medskapende evnen hos danseren.

Christine deltok som profesjonell danser i Noa Zuk og Ohad Fishof’s koreografi i DanseFOT sin første forestilling, og har undervist i samtidsdans for DanseFOT siden.

© Erik Berg © Ina Christel Johannesen/ Carte Blanche