Pedagoger

Dag Rune Søvde Sjøli​

Dag Rune Søvde Sjøli (32) kjem frå Gaupne i Luster kommune. Sogningen blei fyrst aktivt engasjert i dansen igjennom Dans Uten Grenser i 2006, han vart med i Luster si fyrste instruktørgruppe og har sidan jobba tett med organisasjonen. I 2009 starta han studiet ved Høyskolen Kristiania (tidligere Den Norske Balletthøyskole). Året etter blei han tatt opp ved Kunst Høyskolen i Oslo, og fullførte der BA. Jazzdans. I tillegg er han nylig utdannet dansepedagog fra PPU-studiet ved KHIO, og har tatt eit steg djupare inn i lærerrollen. Dag Rune har som utøvende dansekunstner gjort ein rekke mindre og større prosjekt.

Han har gjort tre produksjoner med Oslo Danse Ensemble i tillegg til ein Riksteater turné med kompaniet våren 2016. Han har vært engasjert i ein mengde oppdrag for bla. Skal Vi Danse, Stjernekamp, Idol, Norske Talenter, The Voice, Melodi Grad Prix med meir. Han har jobbet med film, reklame og musikkvideoer til dømes for Grilstad, Vitae-pro, Ylvis og Netflix grøsseren «Vikingulven». 

Hausten 2016 var han medskapende i sin første helaften for Jo Strømgren Kompani med forestillingen «The Virus», som premierte ved DNO&B. Han har sidan vært ein del av kompaniet. Dag Rune var i sin seinaste helaften med forestillingen «Glemt» av den Nord-norske koreografen Simone Grøtte. Dag Rune har òg vært medlem av hip hop gruppen Cre8 siden 2015. Han var sist og sjå  scene i Marispelet ved Rjukanfossen i sommer, dette var hans fjerde år. 

«Eg ynskjer og kunne dele av mine erfaringer til eit møtande felleskap og eit inkluderande læringsmiljø. Eg tek utgangspunkt i at alle kan oppleve meistring og at dansen kan være ein portal inn i nye opplevingar, oppdagingar og erfaringar av potenisalet som ligg i oss alle. Dansen er for alle, og det er viktig å ha det morro».