Big Dreams,
I mellomtiden,
Connective

DanseFOT / Nagelhus Schia Productions 2021

 

BÆRUM KULTURHUS / STORE SAL
FREDAG 27. august 2021, 19.00
LØRDAG 28. august 2021, 19.00 
Varighet: 90 min.For femte år på rad presenteres dette unike samarbeidet, med tre urpremierer.

Det å sammen kunne oppleve noe nært og ekte føles viktigere enn noen gang, og igjen kan vi se frem til magien i møte mellom talenter og profesjonelle i vår banebrytende samarbeidsforestilling.

I DanseFOT og Nagelhus Schia Productions samles krefter; unge talenter møter dyktige kunstnere og finner fellesskapet som fører oss videre.

Produsert av Kulturskolen i Bærum-DanseFOT, på oppdrag fra Viken fylkeskommune.

Kunstnerisk ansvarlig: Guro Nagelhus Schia
Produsent: Julie Finckenhagen Sandli
Co-produsent: Nagelhus Schia Productions, Bærum Kulturhus
Kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Guro Nagelhus Schia
Assisterende kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Vebjørn Sundby
Produsent Nagelhus Schia Productions: Tara Ishizuka Hassel
Prøveleder Nagelhus Schia Production:  Kristin Hjort Inao
Prosjektleder DanseFOT: Julie Finckenhagen Sandli
Foto:  Antero Hein

Start video

Big Dreams

I Big Dreams undersøker vi det ukjente i det velkjente, med en håpefull drøm om noe stort. Gjennom spiritualitet og pop-kulturelle fenomener leter vi etter skjulte elementer, som ønsker å komme frem og forbi. Med nykomponert musikk av bergenske Vilde Tuv.

Koreografi: Ida Haugen
Dansere: Hedda Sofie Haugjord Rølsåsen, Helene Skinstad van der Kooij, Ilia Elektra Berg Stojcevska, Josefine Svanqvist, Maria Koryagina, Panisara Wanlopbanhan, Sarah Horgen Revang, Vivian Pakkanen
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Ane Reiersen
Musikk: Vilde Tuv

I mellomtiden

Vi tar utgangspunkt i Becketts «Mens vi venter på Godot», og ser nøyere på ventingen. Hva er det å vente? Er det noe i seg selv, en slags aktivitet, eller er det å distrahere seg med noe annet i mellomtiden? Hva venter vi på?

Vi venter på noe. På hva da? Eller kanskje hvem? Vi vet ikke hvor lenge vi skal vente, det er ikke vi som har bestemt det. Det var Godot. Hvem er det? Vet ikke. Men det er viktig i hvert fall. Så vi venter. Hva fyller vi tiden med? Hva dukker opp i tålmodigheten?

Koreografi: Sudesh Adhana & Nora Svenning
Dansere: Anna Benedicte Andresen, Elisa Maritsdatter Rokkones, Emma Sofie Gustavsen, Fride Glømmi Woll, Jon Filip Fahlstrøm, Maia Lauveng Gjelvold, Wilma Neumann-Grue
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Ane Reiersen
Musikk: Gogol Bordello, Vangelis /Blade Runner OST

Connective

Sammenheng/ Samspill/ Samhold: mellom ulike deler av kroppen, mellom to eller flere, mellom musikk og bevegelse, mellom det indre og det ytre, mellom individet i en gruppe, mellom intensjon og opplevelse, mellom det som skjer på scenen og vårt publikum.

Koreografi: Cina Espejord
Medskapende dansere: Ada M. S. R. Holt, Catharina Vehre Gresslien, Ciara Harper, Elisabeth Myhrer Andersen, Ingrid Oline Hanche-Olsen, Matias Rønningen, Nora Guldsten Robinson, Silje Rogn Kværnæs, Vilde Finckenhagen Bjerke
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Ane Reiersen
Musikk: Shubert, Max Richter, Bach

Det er inspirerende å se unge talenter vokse både som spirende dansekunstnere og som mennesker. Jeg ser at programmet gir rom for glede, samhold, utforsking og ikke minst høy kompetanseheving i form av en variasjon av danseklasser, workshops og kurs innenfor andre relevante felt. Gjennom forestillingene som gjøres i samarbeid med Nagelhus Schia Productions får talentene erfaring fra prosess og forestillinger sammen med profesjonelle aktører. Det er utrolig flott å se hvordan talentene vokser på dette. Fra usikkerheten i begynnelsen av en prosess mot et modent og dristig uttrykk gjennom det ferdige produktet.

-Jon Filip Fahlstrøm