Reaction Formation,
Det er ikke over før de gamle synger,
Es tikai gribu

ALM / DANIELSEN / GERECKE
DanseFOT / Nagelhus Schia Productions

BÆRUM KULTURHUS / STORE SAL
FREDAG 2. september  19:00.
LØRDAG 3. september 19:00.
Varighet: 1 time og 30 minutter inklusive pause.
Priser 150.00 – 300.00 NOK (scenekort 150.00, grupperabatt for ballettskoler)For sjette år på rad kan vi se frem til magien i møte mellom talent og profesjonell i vår banebrytende samarbeidsforestilling. La deg berøre og begeistre over hva nysgjerrig ungdom og erfarne voksne kan få til sammen! Opplev energien og kraften som utløses i denne nyskapende samarbeidsforestillingen. Forestillingen presenterer et allsidig og variert program med tre urpremierer. 

Produsert av Kulturskolen i Bærum – DanseFOT, på oppdrag fra Viken fylkeskommune

Co-produsent: Nagelhus Schia Productions, Bærum Kulturhus

Kunstnerisk ansvarlig: Guro Nagelhus Schia
Produsent: Julie Finckenhagen Sandli

Kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Guro Nagelhus Schia
Assisterende kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Vebjørn Sundby
Produsent Nagelhus Schia Productions: Tara Ishizuka Hassel
Prøveleder Nagelhus Schia Productions: Kristin Hjort Inao
Prosjektleder DanseFOT: Julie Finckenhagen Sandli
Foto: Antero Hein

Start video

Reaction Formation

Reaction Formation (innen psykologien); en forsvarsmekanisme der en person ubevisst erstatter en uønsket impuls med sin motsetning, ofte uttrykt på en overdreven måte. En gutt som mobber en jente fordi han på et ubevisst nivå er tiltrukket av henne. En kvinne som overøser sine barn med kjærlighet fordi hun frykter at hun ikke elsker dem høyt nok. Kan dansen være et språk som fører oss nærmere sannheten enn ordene? Kroppene våre, bevegelsene vi gjør – og ikke gjør – de små faktene. Kan de lyve? Kan de snakke? Kan de føre oss nærmere den andre – nærmere oss selv?

Koreografi: Kristian Alm
Dansere: Annamaria Beier Lombardo, Dina Thorbjørnsen-Le, Edith Askeland, Helene Skinstad van der Kooij, Kaia Garborg Bekkevold, Sigrid Fredriksen Hammervold, Silje Rogn Kværnæs, Vilja Kwasny Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Martin Myrvold
Musikk: Niels Frahm, Charles Gounod, J.S. Bach, André Bratten

Es tikai gribu / jeg vil bare

Jeg vil bare
være, leve, hoppe, kjenne,
reise, finne, søke, lete,
komme, dra, se igjen,
danse, puste, ta tilbake

«Es tikai gribu – jeg vil bare» handler om identitet, søken, å finne ut hvem man er, hvor man kommer fra, hvor man skal. I stykket finner vi veier vi ikke trodde vi måtte gå, bevegelser vi ikke trodde vi trengte og samhold vi ikke visste vi klarte oss uten. Vi ville bare.

Koreografi: Sandra Gerecke
Dansere: Anna Benedicte Andresen, Dikte Othilie Frønningen, Ingeborg Murud Bratfos, Ingrid Oline Hanche-Olsen, Pernille Marie Hopen, Sandra Wiger Jackson, Victor Amel Olivares Pedersen, Vilde Finckenhagen Bjerke, Wilma Neumann-Grue
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Martin Myrvold
Musikk: Produsert av Nikolai Nypan, Niwin music

Det er ikke over før de gamle synger

Døden er et mysterium. Vi vet ikke når døden melder seg, eller hva som skjer etterpå. Hva skjer når hjernen slås av? Blir vi borte for alltid, eller fortsetter vi å eksistere? I hvilken form og i hvilket rom eksisterer vi i så fall i?

Koreografi: Stian Danielsen
Koreografassistent: Catharina Vehre Gresslien
Dansere: Catharina Vehre Gresslien, Ciara Harper, Cornelia Skiaker Swenson Gaarder, Elisabeth Myhrer Andersen, Helena Brendeford, Ida Haugen, Julie Vaagaasar-Nikolaisen, Rikke Kihle Jakobsen
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Martin Myrvold
Lyddesign: Bernt Isak Wærstad
Musikk: Låter fra album, ten years Graduale Nobili

Det er inspirerende å se unge talenter vokse både som spirende dansekunstnere og som mennesker. Jeg ser at programmet gir rom for glede, samhold, utforsking og ikke minst høy kompetanseheving i form av en variasjon av danseklasser, workshops og kurs innenfor andre relevante felt. Gjennom forestillingene som gjøres i samarbeid med Nagelhus Schia Productions får talentene erfaring fra prosess og forestillinger sammen med profesjonelle aktører. Det er utrolig flott å se hvordan talentene vokser på dette. Fra usikkerheten i begynnelsen av en prosess mot et modent og dristig uttrykk gjennom det ferdige produktet.

-Jon Filip Fahlstrøm