We’ve said this before, (re)collect, Fauna

HAAGENRUD / BAY / FIKSDAL
DanseFOT / Nagelhus Schia Productions

BÆRUM KULTURHUS / STORE SAL
FREDAG 1. september  19:00.
LØRDAG 2. september 19:00.
Varighet: 1 time og 30 minutter m/pause.

Billetter: https://www.baerumkulturhus.no/arrangement/dansefot-2023/For syvende år på rad kan vi se frem til magien i møte mellom talenter og profesjonelle.

Forestillingen presenterer et allsidig og variert program med tre urpremierer av koreografene Thea Bay, Ingri Fiksdal og Hege Haagenrud. La deg berøre og begeistre over hva nysgjerrig ungdom og erfarne dansekunstnere kan få til sammen!

Produsert av Kulturskolen i Bærum – DanseFOT, på oppdrag fra Viken fylkeskommune og i samarbeid med Nagelhus Schia Productions

Co-produsent: Bærum kulturhus – Dans Sørøst-Norge

DanseFOT
Prosjektleder og produsent: Julie Finckenhagen Sandli
Prøveleder: Christine Kjellberg 

Nagelhus Schia Productions
Kunstnerisk leder: Guro Nagelhus Schia 
Assisterende kunstnerisk leder: Vebjørn Sundby  
Prøveleder: Kristin Hjort Inao
Produsent: Tara Ishizuka Hassel 

Foto: Antero Hein

Start video

We’ve said this before 

Det første hørespillet for radio ble skrevet for BBC i 1924. Historien foregikk i en mørk gruve ettersom man antok at det var lettere for lytterne å relatere seg til situasjonen om den manglet visuelle inntrykk. Dette var grunnen til at handlingen i radioteater lenge ble lagt til mørklagte og isolerte steder. Etter hvert ble det vanligere å gjenskape et levende miljø rundt skuespillerne med hjelp av lydeffekter, slik at lytterne bedre kunne forestille seg omgivelsene hvor historien fant sted.

Med We’ve said this before tar vi utgangspunkt i hørespillet Time after time av Gerry Jones. Hørespillet handler om to mennesker som har havnet på et sted uten å vite hvordan, og som ikke greier å komme seg bort uansett hvor hardt de prøver.

Koreografi: Hege Haagenrud
Dansere: Ciara Harper, Edith Askeland, Emma Emilie Elgvin Hildre, Gabrielle Kittelsrud, Isabella Almbakk, Pernille Marie Hopen, Sigrid Fredriksen Hammervold, Vilde Finckenhagen Bjerke, Vilja Kwasny
Kostymer: Line Sevaldsen Maher, Hege Haagenrud
Lysdesign: Martin Myrvold
Tekst: Utdrag fra hørespillet Time after time av Gerry Jones
Musikk/lydbilde: Freesound, Audiomachine, Arvo Pärt mfl.

(re)collect 

Vi samler. På ting, på opplevelser, på relasjoner, på minner. Men så blir de kanskje borte for oss, eller våre følelser til dem forandrer seg, de lagres i arkivet i bakhodet, gjøres om til erfaringer, assosiasjoner eller repetitive mønstre. Vi husker via rare lyder, spisse lukter, stedene vi dro og alle greiene vi så. Alle møtene på veien former en liten bit av hvem vi blir. Men hvor finner vi alt det vi har glemt?

Koreografi: Thea Bay

Medskapende dansere: Alexandra Pedersen, Dikte Othilie Frønningen, Dina Thorbjørnsen-Le, Josephine Gracia, Maja Naomi Furnes, Miriam Geirhovd Haug, Tiril Vigren, Wilma Neumann-Grue

Kostymer: Line Sevaldsen Maher

Lysdesign: Martin Myrvold

Musikk: Opto/Opiate, Alva Noto, The Sounds Research Forum, Jonatan Bengta, Todd Terje, Eugen Doga
Musikkmiks: Eldar Skar

Fauna 

Fauna er inspirert av dyreriket og de ulike artene som lever i den bærumske naturen. Vi jobber med utgangspunkt i hvordan forskjellige dyr og insekter som omgir oss beveger seg og hvordan disse bevegelsene kan fortolkes i menneskekroppen. Kan armer bli til forlabber, eller skulderblad til vinger? I møtet med andre arters bevegelser oppstår det en ny slags egenartede, dansende skapninger – ikke helt menneske, men heller ikke dyr eller insekt.

Som bakteppe for forestillingen ligger en interesse for posthumanisme hvor en sentral idé er å fjerne seg fra binærtenkning som menneske/ikke-menneske. Noe av bakgrunnen for dette er at vi som mennesker allerede er sammensatt av en rekke ulike arter. For eksempel består kroppene våre til enhver tid av ca. 3% bakterier.

Kan vi via en fysisk utforskning av dyr og insekters bevegelser danse oss til en kinestetisk erfaring som vekker større empati for andre arter?

Koreografi: Ingri Fiksdal
Prøveleder: Jon Filip Fahlstrøm
Medskapende dansere: Elie Merete Crowley, Elisabeth Myhrer Andersen, Helena Brendeford, Ian Ancheta, Iselin Enger Sørensen, Jon Filip Fahlstrøm, Julie Vaagaasar-Nikolaisen, Kaia Garborg Bekkevold, Susanne Brakestad Eriksen
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Martin Myrvold
Musikk: Den Sorte Skole: Stone, El Chark og Heli Yosa

Det er inspirerende å se unge talenter vokse både som spirende dansekunstnere og som mennesker. Jeg ser at programmet gir rom for glede, samhold, utforsking og ikke minst høy kompetanseheving i form av en variasjon av danseklasser, workshops og kurs innenfor andre relevante felt. Gjennom forestillingene som gjøres i samarbeid med Nagelhus Schia Productions får talentene erfaring fra prosess og forestillinger sammen med profesjonelle aktører. Det er utrolig flott å se hvordan talentene vokser på dette. Fra usikkerheten i begynnelsen av en prosess mot et modent og dristig uttrykk gjennom det ferdige produktet.

-Jon Filip Fahlstrøm