Sleeping Beauty (2018)
A/WAY
Pure
DanseFOT / Nagelhus Schia Productions 2018
BÆRUM KULTURHUS / STORE SAL
FREDAG 31. august 2018, 19.00
LØRDAG 1. september 2018, 19.00
VARIGHET 120 MINUTTER
Hva skjer når unge talenter, fulle av håp og usikkerhet, dykker ned i kraftfulle og sårbare uttrykk skapt for voksne dansere?
Hvordan oppleves det når unge dansere skal uttrykke blant annet underfundighet, styrke, aggresjon, humor og sårbarhet, skulder til skulder med erfarne utøvere?
Årets forestilling presenterer et sterkt og allsidig program med én urpremiere og to ikoniske verk av verdenskjente koreografer.
Produsert av Kulturskolen i Bærum-DanseFOT, på oppdrag fra Akershus Fylkeskommune
Kunstnerisk ansvarlig: Guro Nagelhus Schia
Produsent: Julie Finckenhagen Sandli
Co-produsent: Nagelhus Schia Productions, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt
Kunstnerisk Leder Nagelhus Schia Productions: Guro Nagelhus Schia
Assisterende Kunstnerisk Leder Nagelhus Schia Productions: Vebjørn Sundby
Produsent Nagelhus Schia Productions: Sarah da Fonseca
Koordinator DanseFOT: Julie Finckenhagen Sandli
Foto: Antero Hein
Sleeping Beauty
I Sleeping Beauty (2018 remake) møter syv unge talenter tre profesjonelle dansere, der de sammen gjenskaper Ingun Bjørnsgaards kritikerroste stykke. Sleeping Beauty ble koreografert av Ingun Bjørnsgaard i 1994, og vant kritikerprisen i 1995.
Tornerose stakk seg på en tein og falt i dyp søvn. Det sies at en spådom gikk i oppfyllelse. Grunnen til dette kan ha vært kvinnelig rivalisering. Det er vanskelig å danne seg et bilde av hvem hun var, da det kun finnes tilgjengelig materiale om hennes omgivelser. Ut fra dette perspektivet kan hun tolkes som passiv, som en kvinne totalt uten egenvilje. Andre kilder mener hun måtte flykte ned i en annen tilstand for å fjerne seg fra noe, og gjøre seg klar. Vi presenterer en forkortet versjon av denne koreografien.
Koreografi: Ingun Bjørnsgaard
Dansere: Anne Marie Røtnes, Aurora Steine, Camilla Marie Hope Jæger, Catharina Vehre Gresslien, Dina Amalie Andøl Borge, Guro Nagelhus Schia, Johanne Risnes Lerheim, Julianne Suttie, Sanne Tuvnes Ellingsen, Torunn Robstad
Scenografi: Christel Sverre
Kostymer: Ingvild Hovind / Lillian Baur
Lysdesign: Asbjørn Johnsen / Martin Myrvold
Musikk: Johann Sebastian Bach, Rolf Wallin
Musiker: Ellen Fjærvoll Samdal, fiolin
Innstudering: Catharina Vehre Gresslien, Guro Nagelhus Schia, Ingun Bjørnsgaard, Runa Rebne, Torunn Robstad
A/WAY
A/WAY er signert den prisbelønte danseren og koreografen Shintaro Oue. Et helt nytt verk blir skapt for syv DanseFOT-talenter og tre profesjonelle dansere.
«For meg handler det om å se tilbake i tid. For de unge danserne handler det om å se fremover. Denne forståelsen for hvordan vi ser ga meg ideen til denne koreografien. For å kunne se det som ikke eksisterer må vi ha fantasi. Jeg ber dere derfor vennligst om å åpne deres forestillingsevne. Jeg har nemlig ingen ide om hva jeg driver med. P.S. Når du kommer til et punkt der du hverken kan beskrive det eller gi det et navn, så bare le …» sier koreograf Shintaro Oue.
Koreografi: Shintaro Oue
Dansere: Alfa Aakervik Hansen, Ane Tveit, Camilla Risnes Lerheim, Caroline Eitrem, Jens Trinidad, Johanne Annesdotter Skogstad, Julie Skjerven Talgøe, Mai Lisa Guinoo, Synne Maria Mikelsen, Vebjørn Sundby
Lysdesign: Martin Myrvold
Kostymer: Lillian Baur
Pure
Pure er koreografert av den verdensledende koreografen Sidi Larbi Cherkaoui i samarbeid med Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby. Verket er en utvidet lyrisk duett hentet fra stykket TeZukA (2011). Schia maler kroppen sin med japansk blekk, mens Sundby forsøker like raskt å fjerne skriften. Det er som om han forsøker å rette opp tegnene, eller kanskje helbrede sårene som livet har merket henne med, men tross all sin ømhet klarer de ikke å stoppe prosessen.
Koreografi: Sidi Larbi Cherkaoui
Dansere: Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby
Musikk: Tsubasa Hori, Olga Wojciechowska
Musikere: Tsubasa Hori, Olga Wojciechowska, Gabriele Miracle, Kazutomi ‘Tsuki’ Kozuki
Lysdesign: Adam Carrée
Kostymedesign: Sasa Kovacevic
Pure var opprinnelig en del av TeZukA(2011), et samarbeidsprosjekt mellom Eastman (Antwerpen), Bunkamura (Tokyo) og Sadler’s Wells (London).