En Bølge
Honolulu Queen,
Youth,

DanseFOT / Nagelhus Schia Productions 2019

BÆRUM KULTURHUS / STORE SAL
FREDAG 30. AUGUST 2019, 19.00
LØRDAG 31. AUGUST 2019, 19.00
VARIGHET: 90 MINUTTERDet ligger en sårbarhet bak ungdommers søken.
Så mange muligheter, så mange valg. Det vi som barn erfarer gjennom vår utforskertrang, blir gradvis en del av oss. Fører det til at vi på veien glemmer å være undrende?

Gjennom bevegelse kan vi gi rom til kreativitet og skaperkraft. Sammen, og med ulik erfaring, kan vi finne noe som er større enn oss selv.

Årets forestilling presenterer et allsidig og sterkt program med to urpremierer og ett nyskapt verk. Forestillingen er på mange måter banebrytende i sin kobling mellom profesjonelle og talenter. Publikum vil få oppleve energien og kraften som et slikt møte utløser.

Produsert av Kulturskolen i Bærum-DanseFOT, på oppdrag fra Akershus Fylkeskommune

Kunstnerisk ansvarlig: Guro Nagelhus Schia
Produsent: Julie Finckenhagen Sandli
Co-produsent: Nagelhus Schia Productions, Bærum Kulturhus
Kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Guro Nagelhus Schia 
Assisterende kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Vebjørn Sundby 
Produsent Nagelhus Schia Productions: Sarah da Fonseca 
Koordinator DanseFOT: Julie Finckenhagen Sandli
Foto: Antero Hein

En Bølge

En bølge er en forstyrrelse eller utslag som sprer seg gjennom rommet med konstant hastighet og dermed overfører energi. Mens lydbølger og vannbølger brer seg i et medium, sprer elektromagnetisk stråling og gravitasjonsbølger seg gjennom vakuum med lysets hastighet.

Koreografi: Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby
Dansere: Ane Tveit, Bertine Viksmo, Camilla Risnes Lerheim, Elene Barsten, Ida Haugen, Julianne Suttie, Nora Guldsten Robinson, Thais Hvid
Kostymer: Ellen Ystehede, Lillian Baur
Lysdesign: Martin Myrvold
Lydkunstner: Timon Botez & Olga Wojciechowska

Honolulu Queen

Honolulu Queen – også kaldt Nattens dronning, er en kaktusblomst som blomstrer om natten. De kjempestore blomstene til Nattens dronning har en kraftig, vaniljelignende duft. De har et kort liv, noen arter blomstrer kun en gang i året, én eneste natt. Blomsten åpner seg om kvelden og avgir sin duft til månen. Seks timer senere visner den.

Koreografi: Kristin Hjort Inao
Dansere: Annika Jarstadmarken Price, Aurora Steine, Camilla Marie Hope Jæger, Elisa Maritsdatter Rokkones, Hanne Elisabeth Svenning, Jon Filip Fahlstrøm, Julie Felicia Strai-Friis, Linnea Høieggen, Vilja Kwasny
Kostymer: Lillian Baur
Lysdesign: Martin Myrvold
Musikk: Michael Giacchino 

Youth

Opplevelser i ungdommen kan forme enkeltindividets avhengigheter og gi forskjellige utslag i forskjellig kulturelle miljøer. Kan man gjennom bevegelse finne det nådeløse i ungdommene, hvor de hele tiden må mobilisere – hvor de ikke har noe å gjemme seg bak?
En forpliktelse overfor det som til enhver tid skjer og de som til enhver tid er til stede, og en utveksling mellom risiko og ansvar. Jeg er ute etter å komme tett på det sanselige og emosjonelle hvor den sårbare humoren står i sentrum.

Koreografi: Stian Danielsen
Dansere: Alfa Aakervik Hansen, Anine Ødegaard, Anne-Marie Røtnes, Catharina Vehre Gresslien, Eira Hokholt Nordli, Johanne Risnes Lerheim, Stian Bergdølmo, Synne Maria Mikelsen
Kostymer: Lillian Baur
Lysdesign: Martin Myrvold
Lyddesign: Morten Pettersen 
Dramaturg: Thomas Schaupp

Å få jobbe side om side med unge dansekunstnere, som har med seg en nysgjerrighet og viljestyrke uten like, er en svært givende prosess. DanseFOT handler om å dele erfaringer og engasjement fra begge sider, og er et utrolig lærerikt sted uansett fra hvilket ståsted du kommer fra. Ungdommene kommer med håp og mot sammen med dyktighet og kreativitet - og DanseFOT bidrar med å skape rom for nettopp disse egenskapene.

-Ida Haugen