The Logical Song,
As It Is/As It Turns Out,
jegmegduvi

DanseFOT / Nagelhus Schia Productions 2020


BÆRUM KULTURHUS / STORE SAL
FREDAG 28. JULI 2020, 19.00
LØRDAG 29. JULI 2020, 15.00 OG 19.00
VARIGHET: 90 MINUTTERKunsten har en kraft; den samler oss, utfordrer oss, gir anledning til å kjenne og erfare, forstå og undres. Dans kan kommunisere uten ord og gi rom for nye perspektiver. Det er i møte med mennesker at kunsten kommer til sin rett – at den blir ekte og sanselig. Vi må våge å bli utfordret og omfavne berikelsen i kunstneriske utfoldelser.
I DanseFOT/Nagelhus Schia Productions samler vi krefter; unge talenter møter dyktige kunstnere og finner fellesskapet som fører oss videre.

For fjerde år på rad kan vi se frem til magien i møte mellom talent og profesjonell; og begeistringen over hva vi sammen kan skape, resulterer i store opplevelser.

Produsert av Kulturskolen i Bærum-DanseFOT, på oppdrag fra Viken fylkeskommune

Kunstnerisk ansvarlig: Guro Nagelhus Schia
Produsent: Julie Finckenhagen Sandli
Co-produsent: Nagelhus Schia Productions, Bærum Kulturhus
Kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Guro Nagelhus Schia
Assisterende kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Vebjørn Sundby
Produsent Nagelhus Schia Productions: Tara Ishizuka Hassel
Prosjektleder Nagelhus Schia Production: Kristin Hjort Inao
Koordinator DanseFOT: Julie Finckenhagen Sandli
Foto: Antero Hein

The Logical Song

Syv subtile superhelter trer inn i ukjent terreng – det kan være en feiring. Egenskaper vi alltid har sett for oss vokser endelig frem. Uante krefter forstørrer og dekonstruerer øyeblikk. Terrenget fortettes av mylder. Det er lett å se mønsteret i ettertid. I nær dialog med danserne ønsker vi å finne frem til hver og ens superkrefter, med det mener vi deres sårbarhet, mot og evne til å møte seg selv der de er.

Koreografi: Katja Henriksen Schia & Catharina Vehre Gresslien
Medskapende dansere: Anna Einemo Frøysland, Hedda Sofie Haugjord Rølsåsen, Ida Haugen, Ilia Elektra Berg Stojcevska, Ingrid Oline Hanche-Olsen, Julie Felicia Strai-Friis, Synne Maria Mikelsen
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Martin Myrvold
Tegninger: Katja Henriksen Schia
Musikk: André Bratten, Røyksopp, Meredith Monk, Marc Shapiro, San Francisco Symphony Chorus, Vance George

Katja og Catharina har gjennomført et forprosjekt i live-tegning og dans. Forprosjektet er co-produsert av Nagelhus Schia Productions og støttet av Norsk Kulturråd. En ide fra dette forprosjektet er videreutviklet til The Logical Song.

As It Is/As It Turns Out

Jens Jeffry Trinidad fra Oslo og Hugo Marmelada fra Lisboa har siden 2015 utviklet et felles uttrykk, der de henter inspirasjon fra samtidsdans og streetdance. Sammen med DanseFOT-talentene og Nagelhus Schia Productions utforsker Marmelada og Trinidad rytme og bevegelse som forandres over tid, og dens påvirkning på kroppen. Det kan være et ritual, eller en vals, som bringer fortid og fremtid sammen.

Koreografi: Jens Jeffry Trinidad & Hugo Marmelada
Medskapende dansere: Elene Barsten, Elisa Maritsdatter Rokkones, Hugo Marmelada, Judith Arupa, Nora Landau Werner, Svenja Vatsendvik, Tuva Søgaard
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Martin Myrvold
Musikk: Bvdub

jegmegduvi

I jegmegduvi jobber vi med metaforer for bevegelse og leker med hvordan tankebilder påvirker hvordan vi danser. Hva kan jeg forestille meg at jeg er, hvem er jeg uten disse forestillingene om meg selv, og hvordan kan vi finne oss selv i møtet med andre? Ungdomstiden er en periode hvor man går inn i mange nye miljøer, man bytter klasse, skole, får nye venner og interesser. I hver ny situasjon eller relasjon kan noe nytt komme til syne i oss. Vi har uendelig mye mer inni oss enn både vi selv og andre kan se.

Koreografi: Matias Rønningen
Medskapende dansere: Ada Maria Sophie Rydhagen Holt, Annika Jarstadmarken Price, Camilla Marie Hope Jæger, Joachim Engum Olsen, Jon Filip Fahlstrøm, Mai Lisa Guinoo, Nora Guldsten Robinson
Kostymer: Line Sevaldsen Maher
Lysdesign: Martin Myrvold
Musikk: Richard Wagner, Potential of Noise, Arvo Pärt
Lyddesign: Matias Rønningen og Kamran Dolati 

DanseFOT-talentene er en herlig gruppe av unge dansere som er utrolig modige og nysgjerrige. Det har vært fantastisk å jobbe med dem og se hvor dedikerte og åpne de er for alle de forskjellige ideene i dansekunsten.

-Mai Lisa Guinoo