Forestillingsproduksjon

Forestillings produksjon

DanseFOT har en årlig forestillingsproduksjon i Bærum Kulturhus. Der får elevene arbeide sammen med profesjonelle dansere og får jobbe med anerkjente koreografer. Gjennom dette og samarbeidet med Nagelhus Schia Productions (NSP) knytter man talentutvikling til det profesjonelle dansemiljøet som vil styrke elevenes innsikt, erfaring og forståelse for en mulig yrkesvei.

Den 30. og 31. august 2024 inntar DanseFOT og NSP Bærum Kulturhus, dette blir en stor danseopplevelse!

Forestilling 2024

In C

For å skape en god kobling mellom amatører og profesjonelle ønsker vi at talentene skal få møte og oppleve en dansers arbeidsliv. Gode rollemodeller og forbilder er viktig for unge talenter. Våre samarbeidsforestillinger er banebrytende i sin kobling av profesjonelle dansere med unge talenter.

Gjennom forestillings-samarbeidet vil talentene få oppleve og kjenne på kroppen hvordan det er å arbeide som danser. DanseFOT-talentene deltar i prøveperioden på lik linje med de profesjonelle. Vi har etablert et miljø der refleksjon og observasjon er en naturlig del av prosessen, og det gir en unik mulighet til å utvikle egne kunstneriske uttrykk. Arbeidsprosessen frem mot forestillingen er derfor i seg selv en vesentlig del av talentutviklingen og målsettingen med produksjonen. Talentene står på scenen i en profesjonell produksjon, og møte med publikum gir dem verdifull sceneerfaring.

Vi legger vekt på at elevene forstår seg selv og andre bedre, og utvikler ferdigheter som å være kreative, disiplinerte, nysgjerrige og modige. Det skapes en spesielt god og generøs atmosfære mellom de profesjonelle og talentene. Forestillingsarbeidet er verdifullt for alle involverte. 

Vi gir talentene innsikt i mulig yrkesvalg og god motivasjon for videre utdanning. Det å etablere seg som danser krever i seg selv et entreprenørskap. Forestillingen bidrar til å gi talentene et første møte med entreprenørskapsutvikling.

Forestilling 2023

We’ve said this before, (re)collect, Fauna

Forestilling 2022

Reaction Formation,
Det er ikke over før de gamle synger,
Es tikai gribu / Jeg vil bare

Forestilling 2021

Big Dreams, I mellomtiden, Connective

Forestilling 2020

The Logical Song,
As It Is/As It Turns Out,
jegmegduvi

Forestilling 2019

Honolulu Queen, Youth, En Bølge

Forestilling 2018

Sleeping Beauty (2018 remake), A/WAY og Pure

Forestilling 2017

Female Future

A hundred and twenty fingertips, We have only just begun, 3 traditional dances

Sandvika Stasjon 2019

Forestillingen er et samarbeid mellom BiLyd, DanseFOTvg1 og UngMusikk, og er støttet av Norsk kulturråd og Akershus fylkeskommune.

TV-aksjonen

I anledning NRK TV-aksjonen har DanseFOT og Nagelhus Schia Productions satt fokus på temaet gjennom en egen koreografi.

Året jeg hadde på DanseFOT ga meg mer selvtillit. Dette hjalp meg med å gå dypere inn i klassisk ballett. Forestillingen vi hadde med de profesjonelle ga meg et tydelig innblikk i hvordan en karriere i dans kan være, og det er noe jeg selv håper jeg kan oppnå en dag.

Joachim Engum Olsen, tidligere DanseFOT-elev