Kurs for pedagoger

Som en del av vårt oppdrag fra Akershus og Østfold fylkeskommuner tilbyr DanseFOT kompetansehevende kurs for dansepedagoger i regionen.

På denne måten bidrar DanseFOT til talentutvikling i alle ledd fra ung til etablert, gjennom ulike utviklingstrinn og videreutvikling av hele dansefeltet.

Vi søker å tilby relevante kurs for dansepedagoger ved danselinjer på videregående skoler i Akershus og Østfold, og for dansepedagoger ved private danse, – ballett- og kulturskoler.

Ta kontakt for mer informasjon: dansefot@baerum.kommune.no

Nytt kurs er annonsert! Se under: 


Helhetlig Yoga-helgekurs med Pernille Bønkan fra Puro Yoga

Helgen 06 – 08 juni 2024         

Fredag: 18.30 – 20.30       
Lørdag: 10.00 – 17.00 
Søndag: 11.00 – 17.00, vegetar lunsj inkludert begge dager
                                                             

I Puro Yoga Studio: Bygdøy Allé 16, 0262 Oslo
www.puroyoga.no

Påmelding innen lørdag 25. mai: dansefot@baerum.kommune.no

 

Kurset er gratis. Begrenset antall plasser.
I påmeldingen er det fint om du skriver navn og arbeidssted.
Gi også beskjed om det er noen allergier vi skal ta hensyn til.

 

Denne helgen setter søkelyset på mennesket – bak den unge utøveren og pedagogen.

Pernille har et brennende engasjement for yoga rettet mot dansefeltet, og ønsker selv hun hadde hatt muligheten til å implementere yoga mer systematisk tidligere i egen karriere. 

Når deler hun av egen erfaring og inviterer til en intensiv lærehelg hvor fokuset er å spisse yogaøvelser mot unge dansere for en mer bærekraftig karriere, og for pedagogene selv som i aller høyeste grad trenger gode redskap for å ta vare på seg selv og sin energi. 

Yoga er ikke bare tøying og styrking av muskler og sener. Yoga er en helhetlig østlig vitenskap som jobber med hele mennesket. Med fokus på pusten kan man over tid påvirke nervesystemet, og dermed frigjøre mentale, så vel som fysiske og energetiske blokkeringer. Danseyrket er krevende på mange plan, og det å ha med seg nyttige verktøy fra yoga kan være god støtte. 

Dansere har allerede en sterk kroppsbevissthet, men sliter kanskje med selvbildet; det å aldri være bra nok, stadig sammenligne seg med andre, være overarbeidet og sliten, og i ung alder allerede være på vei mot kroniske belastningsskader. 

Pernille Bønkan
Puro Yoga eies og drives av Pernille som har bakgrunn fra dans og scenekunst. 
Pernille gikk først ballettens vei: Operaens ballettskole, Fagerborg danselinje og The Royal Ballet School. Derfra gikk veien videre til Rotterdam Dance Academy i Nederland og en spesialisering i de mer moderne danseutrykk. Fra 1997 til 2001 bodde hun i Nederland og var tilknyttet to forskjellige dansegrupper. Hun var heldig og turnerte masse gjennom disse årene. Fra 2001 har hun vært bosatt i Norge og vært både utøvende, pedagog og skapende/ produserende innen dansefeltet.

Pernille har lang undervisningserfaring. Hun har undervist og koreografert dans på Khio, Den Norske Balletthøyskole, Bårdar, Kulturskolen på Schous og Proda. Hun har laget arbeider for blant annet Nasjonalballetten, Nytt dansk danseteater og prosjektbaserte oppsetninger. Hun har hele sitt liv jobbet med kropps- og energiarbeid. Allerede som ung danser ble hun introdusert for østlige tilnærminger til kropp og sinn med akupunktur, qigong, tai chi, yoga og aikido. Dette har preget hennes tilnærming til dans og scenekunst. Etter hvert ble yoga gradvis en livstil og hennes hverdag. 

De siste 18 årene har hun drevet Puro Yoga i Oslo. Hun overtok som hovedlærer etter at hennes lærer Alexander Medin viet sin fulle oppmerksomhet til Nøsen Yoga og Fjellhotell i 2018. Utover å drive Puro Yoga og undervise yoga på heltid er hun mor til tre tenåringer: Alva (19), Balder (18) og Zelda (13). 

 

                                                                           

Foredrag og praktisk kurs med Tania Rodriguez og Ola Villadsen Beccau, pedagoger fra Svenska Balettskolan

Lørdag 4.mars 2023
kl. 10.00 – 17.00, lunsj inkludert

Studio KGB dans & ballett, Sandvika
Kursholdere Tania Rodriguez og Ola Villadsen Beccau

Påmelding innen fredag 24.februar: dansefot@baerum.kommune.no


Kurset er gratis. Begrenset antall plasser.
I påmeldingen er det fint om du skriver navn og arbeidssted.
Gi også beskjed om det er noen allergier vi skal ta hensyn til.

Dette er et praktisk kurs der du vil lære de grunnleggende prinsippene for stretching; Functional Range Conditioning (FRC), Progressing Ballet Technique (PBT) og styrke- og teknikktrening for unge dansere med spesielt fokus på fot- og tå styrke.

Du vil få en introduksjon til Progressing Ballet Technique (PBT), et system utviklet av den australske pedagogen Marie Walton-Mahon. Denne teknikken gir en innovasjon i ballettopplæring som utvikler muskelminne, plassering og styrke. Øvelsene utføres på matter med pilates-baller. PBT er ikke bare et program for å forbedre teknikk hos ballettdansere, det blir nå verdsatt og innlemmet i trening av alle former for dansere, idrettsutøvere, fysioterapeuter og til og med fotballspillere!

Du vil få en innføring i Functional Range Conditioning (FRC), et system som er utviklet av den Kanadiske kiropraktoren Dr. Andreo Spina. Vi kommer først og fremst til å fokusere på mobilitetsutvikling. Mobilitet kan sees på som i hvilken grad av aktiv brukbar bevegelse en person innehar. Jo mer mobilitet et menneske har, jo større mulighet har den til å maksimalisere sitt bevegelsespotensial sikkert og effektivt. Metoden bygger på at vi overbeviser kroppen om at å øke bevegelsen er en god idé, samtidig som vi bruker kraft for å befeste den.

Tania Rodriguez
Tania Rodriguez er utdannet ved det nasjonale kunstinstituttet i Mexico (National Instititute of the Arts INBA). Hun danset profesjonelt ved Mexico Citys ballett (ballettkompani for ungdom) og ved Nasjonalballetten i Mexico (Compañía Nacional de Danza, México).

Tania har en praktisk- pedagogisk utdanning fra Canada´s National Ballet School Diploma program TTPPD (Dip) fra 2006. Etter endt utdannelse flyttet hun til Oslo for å undervise ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO); bachelorprogram for klassisk ballett. Hun har nå førstekompetanse i feltet, med bred erfaring innen undervisning og i utvikling av læreplaner for undervisning på bachelor-, videregående skole- og ungdomsskolenivå. I tillegg har hun jobbet med rehabilitering av skadede dansere, veiledning i praksis, som konsulent, med å lage workshops og kurs for elever og pedagoger, talentutvikling, som sensor, med internasjonal utveksling, som jurymedlem og med å innstudere deltakere til verdens fremste internasjonale dansekonkurranser.

Tanias undervisning har søkelys på å fremme menneskers praktiske erfaring og kunnskap fra et helhetlig perspektiv, og med en vitenskapelig og evidensbasert tilnærming. Tania jobber nå som danselærer i klassisk ballett ved Svenska Balettskolan i Gøteborg og har undervist i klassisk ballet for DanseFOT siden januar 2017.

Ola Villadsen Beccau
Ola Villadsen Beccau er utdannet ved Royal Swedish Ballet School i Stockholm. Som profesjonell danser jobbet han hovedsakelig som moderne- og samtidsdanser. Ola har undervist i klassisk ballett i drøyt 20 år og har hatt et tydelig fokus på kroppens spesifikke og unike plass i dansen. Som danser møtte Ola en amerikansk pioner innen danseskadeforebygging som ble Olas mentor som danser og senere som danselærer.

Etterspørselen etter denne kunnskapen åpnet dører for nye kontakter. Olas interesse for hvordan kroppen kan påvirkes i forhold til dans og den unike kroppen vokste. Noen år inn i karrieren som danselærer tok han Naprapateksamen (School of Manual Medicine) samt lærereksamen i dans.

I tillegg til dette har Ola videreutdannet seg i Pilates (BASI), Gravity Yoga, Trapes Yoga, Kinesiological Stretching, Redcord, Progressive Ballet Technique (PBT), Functional Range Conditioning, Kiropraktikk, ABT National Curriculum, Munz Barre, Mindset og mental Coach m.m.

Dette er byggeklosser som Ola bruker for hele tiden å skape forståelse for hvordan skader kan forebygges og rehabiliteres, samt hvordan den enkelte kan optimalisere sine forutsetninger for å håndtere de kravene personen møter i dansen.

I en rekke produksjoner har Ola jobbet med Pontus Lidberg som koreografassistent og ballettmester med fokus på danseteknikk, bevegelseskvalitet og uttrykk.

Som lærer har Ola undervist barn, amatører, danselærerstudenter, profesjonelle dansere og danselærere. I dag jobber Ola som assisterende kunstnerisk leder ved Svenska Balettskolan, med ansvar for dansehelse.

Start det nye året med GYROKINESIS®

  • lørdag 7. januar 2023
  • 10.00 – 18.00, lunsj inkludert
  • Studio NSP, Sandvika
  • Kursholder Jon Ole Olstad

Påmelding innen torsdag 8.desember: dansefot@baerum.kommune.no

Dette unike systemet trener hele kroppen gjennom syv naturlige bevegelser av ryggsøylen som er ment for å skape smidighet og fleksibilitet i ledd og muskulatur. Det er stort fokus på en god og deilig flyt i bevegelsene, og gjennom kontinuerlig ekspansjon og kontraksjon oppleves øvelsene frigjørende og harmoniske. GYROKINESIS® øvelsene utføres sittende på stol, liggende og stående.

Jon Ole Olstad er utøvende danser, pedagog og koreograf i moderne/ jazzdans og har de seneste årene opplevd stor gevinst i dansen gjennom inspirasjon fra denne metoden.
I løpet av kursdagen vil deltakerne, sammen med Jon Ole, gjennomføre og oppleve en lengre GYROKINESIS® klasse, for så å overfør denne informasjonen til dansefaget.

Hvordan kan prinsipper fra denne metoden overføres til forklaring av spinal work for yngre dansere.
Hvordan ta i bruk informasjon fra denne metoden inn i oppbygging av en moderne/jazzdans oppvarming. Hvordan kan du som pedagog bruke GYROKINESIS® metoden inn i din egen oppvarming og forberedelse til undervisning.

Jon Ole Olstad begynte å danse som 16-åring, og har sin utdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Etter KHiO jobbet han for turnéprosjektet Kamuyot, et samarbeid mellom svenske Riksteatern, og Batsheva Dance Company, ledet av Ohad Naharin.  Fra 2012-2014 jobbet Jon Ole ved Nederlands Dans Theater 1 (NDT1), ledet av kunstnerisk leder Paul Lightfoot.  I NDT1 jobbet han med Paul Lighfoot og Sol Leon, Johan Inger, Hofesh Shechter, Marco Goecke, Alexander Ekman, Jiri Kylian, Mehdi Walerski og Crystal Pite.

Hans egen koreografi har blitt presentert på Cross Connection Choreography competition i København, Stockholm Dance Film Festival, Korea Contemporary Choreography Competition og Gala of the stars ADCIBC Florida. I 2015 ble han tildelt 1. pris danser og 1. pris koreograf på International Stuttgart Solo Tanz Competition. I 2019 ble han tildelt produksjonsprisen fra Ballet Basel ved den 33. International Hannover Choreography Competition.

Han har undervist og koreografert ved en rekke utdanningsprogrammer: Juilliard, NYU-Tisch, The Palucca School, Marymount Manhattan College, Acosta Danza, KHiO, Ballettakademien i Göteborg og Stockholm, Akademie Des Tanzes, Copenhagen Contemporary Dance School, Oslo Dance Seminar, The Alvin Ailey school, Henny Jürriens Studio, Peridance, Steps on Broadway Broadway Dance Center, Gibney Dance, Edge PAC, Movement Lifestyle, Millenium Dance Complex, ArtÉmotion Summer Intensive- Ballet West, Joffrey Ballet Intensive, World Dance Movement Festival in Italy, NUOVA OFFICINA DELLA DANZA og Alonzo King Lines Ballet. Han har undervist kompani klasser for Gallim Dance, Ballet Hispanico, Ballet Nuremberg, Ballet Leipzig, Theater Pforzheim, Carte Blanche Dance Company, BODYTRAFFIC og Theater Regensburg Tanz.

Kurset er gratis. Begrenset antall plasser.

I påmeldingen er det fint om du skriver navn og arbeidssted. Gi også beskjed om det er noen allergier vi skal ta hensyn til.

Webinar for dansepedagoger
i Viken!

23.05.2022
Kl. 10.00 – 13.00

Påmelding med navn, tlf og undervisningssted sendes til:
dansefot@baerum.kommune.no

 

 

«Ungdommer starter i gruppe og slutter i gruppe»

Motivasjon
Markedsføring
Samarbeid

Vi har invitert spennende innleggsholdere som
kommer med synspunkt fra sine ståsted.

Innleggsholderne.

Jo Fougner Skaansar
Jo Fougner Skaansar er musiker og psykolog, utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole, og Universitetet i Oslo. Som musiker jobber Jo i inn- og utland med en rekke band og artister. Han har utgitt tre album under eget navn, og ellers medvirket som bassist på over 60 plateutgivelser, mest innen jazz og folkemusikk. Skaansar jobber dessuten som klinisk psykolog og psykoterapeut. Han har vært huspsykolog for studentene ved Norges Musikkhøgskole, har jobbet akutteam ved Ahus, er en ettertraktet foredragsholder og har vært gjesteforsker ved RITMO Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse ved Universitetet i Oslo.

Cecilie Staude
Cecilie Staude er høyskolelektor i markedsføring på Handelshøyskolen BI. Hun er i tillegg mye brukt foredragsholder for næringslivet omkring temaene markedsføring, kommunikasjon, bærekraft og digitalisering

Toini Kristensen
Toini Kristensen er utdannet danser og pedagog fra Hammond School of Dance i England. I tillegg har hun studert Kulturkunnskap ved Nord universitet, koreografi ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHIO) og hun har en mastergrad i dansevitenskap ved NTNU.

Siri Vestnes
Siri Vestnes er eier og leder av KGB dans & ballett. Utdannet fra Den Norske Balletthøyskole i 1997, deltidsstudier ved og ledelse. Hun har hovedsakelig undervist i jazzdans, både på veileder for studenter på PPU studiet ved Kunsthøyskolen i Oslo. BI i bedriftsøkonomi kveldsskoler, danselinjen Fageborg vgs. og Bårdar Akademiet. Siri er Hun sitter også som leder av ressursgruppen «Drivere av private dans- og ballettskoler» gjennom forbundet Norske Dansekunstnere. Siri var med på oppstarten av DanseFot.

Guri Kolseth
Guri Kolseth har sin utdannelse fra Statens Balletthøgskole (nå Khio), og International student program ved Peridance Center, NY. Har i tillegg tatt en master i yrkespedagogikk ved OsloMet, allmenn dansekunnskap ved NTNU, veiledning i skolen ved UiO, og ernæring, anatomi- og fysiologistudier ved Bjørknes Høyskole (nå Oslo Nye høyskole). Hun underviser i ballett, samtidsdans, bevegelse, dans i perspektiv og grunntrening ved Rud vgs.

Vi håper DU vil være med!

Pilates-kurs for dansepedagoger

Helgekurs 5. og 6. februar 2022
kl 10.00-18.00 begge dager

Påmelding innen fredag 21. januar:
dansefot@baerum.kommune.no

Denne helgen vil dere få en grundig innføring i Pilates-teknikk og overføringsverdien den har til danseundervisning.

Pilatesteknikken er en gave til dansere; for å oppnå bedre senter, balanse, kontroll, pust og plassering. Denne teknikken ble etablert på 1920-tallet av Joseph Pilates og har siden da etablert seg til en populær treningsform som styrker og gir smidighet til kroppens dypere muskler.

På dette kurset vil vi gå i dybden av Pilates-teknikken, kroppens anatomi og bevegelsesmønsteret. Du vil fordype din kunnskap om hvordan kroppen fungerer og du vil få verktøy som kan brukes i din danseundervisning, for å bedre elevens ferdigheter.

Denne teknikken er kjent for å være skadeforebyggende, og anbefales på det varmeste som et supplement til dansere og pedagoger.

Det vil bli servert lunsj begge dager. Kursdeltakere vil motta kursmateriell og kursbevis.

Litt om kursholderne:

Anne Marit Tynes
Anne Marit er utdannet danser ved danselinjen på Bårdar Akademiet.  Hun har medvirket i flere musikaler i Norge og Sverige som «Cabaret», «Chicago» og «Flashdance» Hun har gjort tre sesonger på Wallmans Salonger Oslo i tillegg til å ha danset, koret og koreografert i Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest . 

Anne Marit er eier, daglig leder og instruktør hos the Room Sandvika. Hun har undervist siden 2005 i tillegg til å være utøvende danser. Hun er STOTT sertifisert matte og Pilates Room sertifisert på Pilates Reformer. Anne Marit er også sertifisert YogaUniao, Vinyasa og Yin Yoga instruktør.

Ingvild Søreide
Ingvild har vært aktiv innen dans, idrett og friluftsliv hele livet.
Hun reiste til London for å ta sin 3-årige BA (HONS) Dance Theatre ved Laban School of Dance, og her ble Pilates og Yoga en naturlig integrert del av hverdagen. Deretter fullførte hun i 2002 sin utdannelse som fullsertifisert Pilates instruktør ved samme sted under regi av Pilates Foundation UK (1200 timer), comprehensive TT. Etter 5 år i London flyttet Ingvild tilbake til Norge og har undervist dans, yoga og Pilates ved flere steder i inn og utland, da hovedsakelig i Oslo.
Siden høsten 2002 jobbet Ingvild ved Pilates Room i Oslo, hvor hun fungerte som studioleder, master instruktør og kursholder. I 2010 begynte hun å jobbe som ansvarlig ved Pilates og Yoga avdeling Attic i Drammen. Nå studerer hun Osteopati i tillegg til å undervise pilates og yoga.

Meld deg på i dag, eller innen fredag 21.januar.
Det er begrenset antall plasser på dette kurset.
Førstemann til mølla …

I påmeldingen er det fint om du skriver navn, telefonnummer og hvilken skole du underviser ved. Gi også beskjed dersom det er noen allergier vi skal ta hensyn til.

Pubertet, vekst og utvikling – utfordringer og muligheter!

Fredag 5.november 2021
Kl. 09.00-14.30
Kunnskapssenteret i Sandvika
Kursholder: Espen Tønnessen

 

  • Hva skjer av fysiologisk utvikling under pubertet?
  • Hvilke konsekvenser bør puberteten få for vår trening?
    • Hva bør vi trene mer av?
    • Hva bør vi trener mindre av?
Espen Tønnessen er professor i treningsvitenskap ved Høyskolen Kristiania og underviser i aktivitetslære, treningslære og fysisk aktivitet og helse. I tillegg er han faglig studieleder for bachelorstudiet i fysisk aktivitet og ernæring. Tønnessen har utgitt 12 fagbøker innenfor fagfeltene treningslære, aktivitetslære og barne- og ungdomstrening, og flere av dem er pensum ved høyskoler og universiteter som tilbyr utdanning innenfor idrettsvitenskap. Han har også publisert omkring 50 vitenskapelige artikler i internasjonalt anerkjente tidsskrifter. Tønnessen sin forskning har i stor grad basert seg på deskriptive studier av treningen til omkring 100 verdensmestere og Olympiske mestere. Han har i tillegg gjennomført en rekke intervensjonsstudier innenfor utholdenhet, styrke og hurtighet. Tønnessen har tidligere vært fag- og forskningssjef i Olympiatoppen, og bidratt med sin kompetanse mot suksessfulle idrettsutøvere og trenere innenfor idretter som håndball, langrenn, svømming, orientering, kombinert og skøyter.

Meld deg på i dag, eller innen fredag 29.oktober til dansefot@baerum.kommune.no


I påmeldingen er det fint om du skriver navn, telefonnummer og hvilken skole du underviser ved. Gi også beskjed dersom det er noen allergier vi skal ta hensyn til.

Mental trening, idrettspsykologi og tenåringens mentale utvikling.

Tirsdag 25.mai 2021
Kl. 10.00-13.00
Digitalt
Kursholder: Kristin Aaserudseter
Ta kontakt for mer informasjon: dansefot@baerum.kommune.no

 

I dette foredraget vil du få innblikk i feltet idrettspsykologi, konkrete teknikker for mental trening og kunnskap om ungdomshjernen og ungdommers mentale utvikling.

Vi vil komme inn på temaer som mestring og prestasjon, stressregulering, trygghet, livsmestring og mental styrketrening.

Det legges opp til 3 bolker av 50 min inkl spørsmålsrunde, og 10 min pause mellom bolkene.

Lisa Howell`s dance teacher training & student workshops

27.-29. mars 2020. 
Bærum kulturhus, Underhuset.
Kurset er utsatt på ubestemt tid grunnet covid -19.
Kursholder: Lisa Howell

Kurset består av en serie unike workshops som anvender spesialisert fysioterapikompetanse til å fremme utviklingen av teknikk. Vi jobber med en dansers vanligste fysiske utfordringer, inkludert redusert strekk (pointe); begrenset turnout og fleksibilitet; og redusert senterkontroll. Kurset gir deg som pedagog en serie viktige verktøy til å bruke i undervisningen.

Dance Teacher Training workshops (Age 18+) :

Fredag 27. mars kl. 10.00 – 12.00 – Advanced Foot Control
Fredag 27. mars kl. 13.00 – 15.00 – A New Approach to Core Stability
Lørdag 28. mars kl. 09.00 – 17.00 – Full Day Pointe Intensive
Søndag 29. mars kl. 10.00 – 12.00 – Front Splits Fast
Søndag 29. mars kl. 13.00 – 15.00 – Training Turnout

Student Workshops (Age 13+) :

Fredag 27. mars kl. 16.00 – 18.00 – Training Turnout
Søndag 29. mars kl. 16.00 – 18.00 – Dance Conditioning One

Kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt

Onsdag 13.november 2019
Kunnskapssenteret i Sandvika «Kammersalen»
Kursholder: Anna Solheim

«Sunn Idrett er et samarbeidsprogram mellom Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Norges Orienteringsforbund og Norges Friidrettsforbund, med støtte fra Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen. Sunn Idrett jobber for å spre kunnskap om idrettsernæring og forebygge spiseforstyrrelser blant unge idrettsutøvere.»

Læringsmål:

Etter endt seanse skal deltakeren ha kunnskap om:

  • Hvordan kommunisere rundt mat, kropp og vekt overfor unge utøvere.
  • Hvordan håndtere situasjoner der det er en bekymring for at  utøver(e) har, eller kan utvikle, en spiseforstyrrelse.

Modulen varer i 3 timer med forelesning og gruppediskusjoner om følgende tematikk:

  • Idrett og spiseforstyrrelser
  • Hvordan gjennomføre vanskelige samtaler?
  • Hva kan du som trener gjøre om en av utøverne har utfordringer knyttet til mat/kropp/vekt?
  • Hvilket ansvar har du som trener?
  • Hvordan bygge en god kultur rundt ernæring og mat innad utøvergruppen?

Progressing Ballet Technique teachers workshop

Lørdag 20. januar 2018
Rud videregående skole
Kursholder: Callie Sant

Kurset er designet for lærere som ønsker å lære alle 3 nivåer av Progressing Ballet Technique. Denne teknikken gir en innovasjon i ballettopplæring som utvikler muskelminnet, plassering og stryke.
På kurset gjennomgikk vi de ulike nivåene i elevenes utvikling og hvilke øvelser som skal benyttes etterhvert som elevene blir sterkere.

Alle pedagoger som deltok på kurset er nå sertifisert i PBT, og kan benytte øvelsene i sin undervisning.