Kurs for pedagoger

Som en del av vårt oppdrag fra Viken fylkeskommune tilbyr DanseFOT kompetansehevende kurs for dansepedagoger i regionen.

Vi søker å tilby relevante kurs for dansepedagoger ved danselinjer på videregående skoler i Viken, og for dansepedagoger ved private danse, – ballett- og kulturskoler.

Nye kurs vil bli annonsert her fortløpende.
Ta kontakt for mer informasjon: dansefot@baerum.kommune.no

Webinar for dansepedagoger
i Viken!

23.05.2022
Kl. 10.00 – 13.00

Påmelding med navn, tlf og undervisningssted sendes til:
dansefot@baerum.kommune.no

 

 

«Ungdommer starter i gruppe og slutter i gruppe»

Motivasjon
Markedsføring
Samarbeid

Vi har invitert spennende innleggsholdere som
kommer med synspunkt fra sine ståsted.

Innleggsholderne.

Jo Fougner Skaansar
Jo Fougner Skaansar er musiker og psykolog, utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole, og Universitetet i Oslo. Som musiker jobber Jo i inn- og utland med en rekke band og artister. Han har utgitt tre album under eget navn, og ellers medvirket som bassist på over 60 plateutgivelser, mest innen jazz og folkemusikk. Skaansar jobber dessuten som klinisk psykolog og psykoterapeut. Han har vært huspsykolog for studentene ved Norges Musikkhøgskole, har jobbet akutteam ved Ahus, er en ettertraktet foredragsholder og har vært gjesteforsker ved RITMO Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse ved Universitetet i Oslo.

Cecilie Staude
Cecilie Staude er høyskolelektor i markedsføring på Handelshøyskolen BI. Hun er i tillegg mye brukt foredragsholder for næringslivet omkring temaene markedsføring, kommunikasjon, bærekraft og digitalisering

Toini Kristensen
Toini Kristensen er utdannet danser og pedagog fra Hammond School of Dance i England. I tillegg har hun studert Kulturkunnskap ved Nord universitet, koreografi ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHIO) og hun har en mastergrad i dansevitenskap ved NTNU.

Siri Vestnes
Siri Vestnes er eier og leder av KGB dans & ballett. Utdannet fra Den Norske Balletthøyskole i 1997, deltidsstudier ved og ledelse. Hun har hovedsakelig undervist i jazzdans, både på veileder for studenter på PPU studiet ved Kunsthøyskolen i Oslo. BI i bedriftsøkonomi kveldsskoler, danselinjen Fageborg vgs. og Bårdar Akademiet. Siri er Hun sitter også som leder av ressursgruppen «Drivere av private dans- og ballettskoler» gjennom forbundet Norske Dansekunstnere. Siri var med på oppstarten av DanseFot.

Guri Kolseth
Guri Kolseth har sin utdannelse fra Statens Balletthøgskole (nå Khio), og International student program ved Peridance Center, NY. Har i tillegg tatt en master i yrkespedagogikk ved OsloMet, allmenn dansekunnskap ved NTNU, veiledning i skolen ved UiO, og ernæring, anatomi- og fysiologistudier ved Bjørknes Høyskole (nå Oslo Nye høyskole). Hun underviser i ballett, samtidsdans, bevegelse, dans i perspektiv og grunntrening ved Rud vgs.

Vi håper DU vil være med!

Pilates-kurs for dansepedagoger

Helgekurs 5. og 6. februar 2022
kl 10.00-18.00 begge dager

Påmelding innen fredag 21. januar:
dansefot@baerum.kommune.no

Denne helgen vil dere få en grundig innføring i Pilates-teknikk og overføringsverdien den har til danseundervisning.

Pilatesteknikken er en gave til dansere; for å oppnå bedre senter, balanse, kontroll, pust og plassering. Denne teknikken ble etablert på 1920-tallet av Joseph Pilates og har siden da etablert seg til en populær treningsform som styrker og gir smidighet til kroppens dypere muskler.

På dette kurset vil vi gå i dybden av Pilates-teknikken, kroppens anatomi og bevegelsesmønsteret. Du vil fordype din kunnskap om hvordan kroppen fungerer og du vil få verktøy som kan brukes i din danseundervisning, for å bedre elevens ferdigheter.

Denne teknikken er kjent for å være skadeforebyggende, og anbefales på det varmeste som et supplement til dansere og pedagoger.

Det vil bli servert lunsj begge dager. Kursdeltakere vil motta kursmateriell og kursbevis.

Litt om kursholderne:

Anne Marit Tynes:
Anne Marit er utdannet danser ved danselinjen på Bårdar Akademiet.  Hun har medvirket i flere musikaler i Norge og Sverige som «Cabaret», «Chicago» og «Flashdance» Hun har gjort tre sesonger på Wallmans Salonger Oslo i tillegg til å ha danset, koret og koreografert i Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest . 

Anne Marit er eier, daglig leder og instruktør hos the Room Sandvika. Hun har undervist siden 2005 i tillegg til å være utøvende danser. Hun er STOTT sertifisert matte og Pilates Room sertifisert på Pilates Reformer. Anne Marit er også sertifisert YogaUniao, Vinyasa og Yin Yoga instruktør.

Ingvild Søreide:
Ingvild har vært aktiv innen dans, idrett og friluftsliv hele livet.
Hun reiste til London for å ta sin 3-årige BA (HONS) Dance Theatre ved Laban School of Dance, og her ble Pilates og Yoga en naturlig integrert del av hverdagen. Deretter fullførte hun i 2002 sin utdannelse som fullsertifisert Pilates instruktør ved samme sted under regi av Pilates Foundation UK (1200 timer), comprehensive TT. Etter 5 år i London flyttet Ingvild tilbake til Norge og har undervist dans, yoga og Pilates ved flere steder i inn og utland, da hovedsakelig i Oslo.
Siden høsten 2002 jobbet Ingvild ved Pilates Room i Oslo, hvor hun fungerte som studioleder, master instruktør og kursholder. I 2010 begynte hun å jobbe som ansvarlig ved Pilates og Yoga avdeling Attic i Drammen. Nå studerer hun Osteopati i tillegg til å undervise pilates og yoga.

Rikke Schillinger:
Hun er utdannet danser fra Balletthøgskolen, KHiO og jobbet som profesjonell danser frem til hun startet The Room i 2003. Hun har siden da undervist Pilates, Yoga og Bodywork klasser ved siden av å utvide The Room til både Skien, Porsgrunn og Sandvika.  Hun underviser alle pilates apparatene og har lang erfaring både som kursholder og instruktør. Rikke er masterinstruktør og har utviklet våre sertifiseringer for The Room. 

The room Sandvika – pilates, yoga, barre og TRX trening
https://theroom.no/sandvika/

Meld deg på i dag, eller innen fredag 21.januar.
Det er begrenset antall plasser på dette kurset.
Førstemann til mølla …

I påmeldingen er det fint om du skriver navn, telefonnummer og hvilken skole du underviser ved. Gi også beskjed dersom det er noen allergier vi skal ta hensyn til.

Pubertet, vekst og utvikling – utfordringer og muligheter!

Fredag 5.november 2021
Kl. 09.00-14.30
Kunnskapssenteret i Sandvika
Kursholder: Espen Tønnessen

 

 • Hva skjer av fysiologisk utvikling under pubertet?
 • Hvilke konsekvenser bør puberteten få for vår trening?
  • Hva bør vi trene mer av?
  • Hva bør vi trener mindre av?
Espen Tønnessen er professor i treningsvitenskap ved Høyskolen Kristiania og underviser i aktivitetslære, treningslære og fysisk aktivitet og helse. I tillegg er han faglig studieleder for bachelorstudiet i fysisk aktivitet og ernæring. Tønnessen har utgitt 12 fagbøker innenfor fagfeltene treningslære, aktivitetslære og barne- og ungdomstrening, og flere av dem er pensum ved høyskoler og universiteter som tilbyr utdanning innenfor idrettsvitenskap. Han har også publisert omkring 50 vitenskapelige artikler i internasjonalt anerkjente tidsskrifter. Tønnessen sin forskning har i stor grad basert seg på deskriptive studier av treningen til omkring 100 verdensmestere og Olympiske mestere. Han har i tillegg gjennomført en rekke intervensjonsstudier innenfor utholdenhet, styrke og hurtighet. Tønnessen har tidligere vært fag- og forskningssjef i Olympiatoppen, og bidratt med sin kompetanse mot suksessfulle idrettsutøvere og trenere innenfor idretter som håndball, langrenn, svømming, orientering, kombinert og skøyter.

Meld deg på i dag, eller innen fredag 29.oktober til dansefot@baerum.kommune.no


I påmeldingen er det fint om du skriver navn, telefonnummer og hvilken skole du underviser ved. Gi også beskjed dersom det er noen allergier vi skal ta hensyn til.

Mental trening, idrettspsykologi og tenåringens mentale utvikling.

Tirsdag 25.mai 2021
Kl. 10.00-13.00
Digitalt
Kursholder: Kristin Aaserudseter
Ta kontakt for mer informasjon: dansefot@baerum.kommune.no

 

I dette foredraget vil du få innblikk i feltet idrettspsykologi, konkrete teknikker for mental trening og kunnskap om ungdomshjernen og ungdommers mentale utvikling.

Vi vil komme inn på temaer som mestring og prestasjon, stressregulering, trygghet, livsmestring og mental styrketrening.

Det legges opp til 3 bolker av 50 min inkl spørsmålsrunde, og 10 min pause mellom bolkene.

Lisa Howell`s dance teacher training & student workshops

27.-29. mars 2020. 
Bærum kulturhus, Underhuset.
Kurset er utsatt på ubestemt tid grunnet covid -19.
Kursholder: Lisa Howell

Kurset består av en serie unike workshops som anvender spesialisert fysioterapikompetanse til å fremme utviklingen av teknikk. Vi jobber med en dansers vanligste fysiske utfordringer, inkludert redusert strekk (pointe); begrenset turnout og fleksibilitet; og redusert senterkontroll. Kurset gir deg som pedagog en serie viktige verktøy til å bruke i undervisningen.

Dance Teacher Training workshops (Age 18+) :

Fredag 27. mars kl. 10.00 – 12.00 – Advanced Foot Control
Fredag 27. mars kl. 13.00 – 15.00 – A New Approach to Core Stability
Lørdag 28. mars kl. 09.00 – 17.00 – Full Day Pointe Intensive
Søndag 29. mars kl. 10.00 – 12.00 – Front Splits Fast
Søndag 29. mars kl. 13.00 – 15.00 – Training Turnout

Student Workshops (Age 13+) :

Fredag 27. mars kl. 16.00 – 18.00 – Training Turnout
Søndag 29. mars kl. 16.00 – 18.00 – Dance Conditioning One

Kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt

Onsdag 13.november 2019
Kunnskapssenteret i Sandvika «Kammersalen»
Kursholder: Anna Solheim

«Sunn Idrett er et samarbeidsprogram mellom Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Norges Orienteringsforbund og Norges Friidrettsforbund, med støtte fra Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen. Sunn Idrett jobber for å spre kunnskap om idrettsernæring og forebygge spiseforstyrrelser blant unge idrettsutøvere.»

Læringsmål:

Etter endt seanse skal deltakeren ha kunnskap om:

 • Hvordan kommunisere rundt mat, kropp og vekt overfor unge utøvere.
 • Hvordan håndtere situasjoner der det er en bekymring for at  utøver(e) har, eller kan utvikle, en spiseforstyrrelse.

Modulen varer i 3 timer med forelesning og gruppediskusjoner om følgende tematikk:

 • Idrett og spiseforstyrrelser
 • Hvordan gjennomføre vanskelige samtaler?
 • Hva kan du som trener gjøre om en av utøverne har utfordringer knyttet til mat/kropp/vekt?
 • Hvilket ansvar har du som trener?
 • Hvordan bygge en god kultur rundt ernæring og mat innad utøvergruppen?

Progressing Ballet Technique teachers workshop

Lørdag 20. januar 2018
Rud videregående skole
Kursholder: Callie Sant

Kurset er designet for lærere som ønsker å lære alle 3 nivåer av Progressing Ballet Technique. Denne teknikken gir en innovasjon i ballettopplæring som utvikler muskelminnet, plassering og stryke.
På kurset gjennomgikk vi de ulike nivåene i elevenes utvikling og hvilke øvelser som skal benyttes etterhvert som elevene blir sterkere.

Alle pedagoger som deltok på kurset er nå sertifisert i PBT, og kan benytte øvelsene i sin undervisning.