Pedagoger

Kristin Hjort Inao

Kristin Hjort Inao har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har en lang internasjonal karriere bak seg som danser.
Fra 1996 til 1998 var hun ansatt som danser i Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans. I perioden danset hun i verk av blant annet Ingun Bjørnsgaard, Ina Christel Johannessen og Jo Strømgren.

I perioden 1998–2007 var hun fast ansatt som danser i Batsheva Dance Company under kunstnerisk ledelse av koreografen Ohad Naharin.  Under tiden turnerte hun omfattende med kompaniet over hele verden, og danset i verk av banebrytende koreografer som Ohad Naharin, Jiri Kylian, William Forsythe, Mats Ek og Sharon Eyal.

Kristin begynte sin koreografi karriere med Batsheva Dance Company sin årlige workshop, «Dancers Create». Hun har koreografert verk for dansekompaniene Carte Blanche (NO) og Noism – Japans nasjonale kompani for samtidsdans, samt kortere verk for festivaler i inn og utland. Kristin har også medvirket som koreograf i teaterproduksjoner på Nationaltheatret og Trøndelag Teater.

Kristin er førsteamanuensis i samtidsdans og moderne dans, og har lang erfaring som pedagog, koordinator og prosjektleder. Hun var ansatt ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2008 til 2014, Bårdar Akademiet fra 2014 til 2019, og Nagelhus Schia Productions fra 2019.

Dansende Kristin Hjort Info