Nagelhus Schia Productions (NSP) ble etablert i 2018 og er lokalisert i Studio NSP i Sandvika.

Initiativtaker og kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby har lang fartstid og høy profil på samtidsdansscenen i Norge og internasjonalt. Nagelhus Schia Productions (NSP) har som mål å skape og presentere et bredt spekter av nyskapende og banebrytende danseforestillinger, ved å samarbeide med anerkjente norske og internasjonale koreografer.

Kompaniet knytter til seg dansere fra hele verden, som alle kjennetegnes av å ha et svært høyt teknisk nivå, en sterk sceneutstråling og en egen skaperevne. NSP driver i tillegg talentutvikling på profesjonelt nivå gjennom ordningen NSP 2 og på yngre nivå med DanseFOT.  Kompaniet samarbeider med DanseFOT gjennom en årlig forestillingsproduksjon, workshop og mentorarbeid for de unge dansetalentene.

Kompaniet er en av tre nasjonale dansekompanier med fast offentlig bevilgning. NSP mottar driftstilskudd fra Akershus fylkeskommune, Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bærum kommune.

Danserne og koreografene ved Nagelhus Schia Productions har også vært elever ved en ballettskole en gang, og det kjennes viktig å gi noe tilbake! Vi vet at det virker inspirerende og rekrutterende for unge mennesker å se at noen utmerker seg i sitt fag, at de oppnår internasjonal anerkjennelse og klarer å gjøre kunsten til sitt levebrød. Samarbeidet mellom Nagelhus Schia Productions og DanseFOT er unikt og verdifullt.

-Guro Nagelhus Schia, Kunstnerisk Leder for Nagelhus Schia Productions