Pedagoger

Sissel Maria Aarseth

Sissel Maria Aarseth er blant annet utdannet fra The Royal Ballet School i London.
Hun har vært solistdanser i Nasjonalballetten, Den Norske Opera & Ballett fra 1990-2011, hvor hun har hatt en profilert og fremtredende posisjon.
Sissel har danset de fleste hovedroller i det klassiske ballettrepertoaret, samt innehatt fremtredende solistroller i Nasjonalballettens øvrige repertoar, også det moderne.

Et utvalg av roller hun har danset er Julie i Romeo & Julie, tittelrollen i Askepott, Giselle og Sylfiden, Clara og Sukkertøyfeen i Nøtteknekkeren, Olga i Onegin, Peaseblossom i En midtsommernattsdrøm mm. Hun har også arbeidet direkte med koreografer som Jiri Kylian, Glen Tetley, Mats Ek, Michael Corder, Robert Sund m.fl.

Flere roller er kreert på henne, hun har opptrådt ved gallaforestillinger og gjestespill i utlandet og har mottatt diverse utmerkelser og priser for sitt virke som dansekunstner.

Sissel har en pedagogisk utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo (PPU i Dans) fra 2012, og underviser i klassisk ballett, rolleinnstudering, repertoar og tåspiss ved blant annet Kunsthøyskolen i Oslo, Norges Danseskole/Kulturstedet, PRODA, Den Norske Operas ballettskole, Edvard Munch VGS/danselinjer, Bårdar, DanseFOT samt diverse gjestepedagogoppdrag, kurs og workshops i inn- og utland. I 2020 og 2021 har hun fungert som hovedsensor/eksaminator for avgangselevene i Klassisk Ballett/BA ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun koreograferer til skoleforestillinger og er i tillegg sertifisert Pilatesinstruktør.

Sissel har lang og bred erfaring med klassisk ballettundervisning på ulike nivåer/aldre, både for klassiske dansere, samtidsdansere, jazzdansere, RG-turnere og kunstløp/skøytedansere.

Portrettbildet tatt av Jörg Wiesner ved DNO&B og dansebildet er tatt av Erik Berg ved DNO&B